Voorstellen
 

Mijn naam is Kelly van Eijndhoven, ik woon in Son en Breugel, in het zuiden van Nederland.

Alles is begonnen in 1994, toen we onze berner sennenhond Tessa kregen. Ik, als 12-jarige, wilde ook gaan trainen. Ik ben met haar gehoorzaamheid ( GG ) gaan trainen. Een gehoorzame dame, heel braaf. Maar niet zo enthousiast als ik was in de hondensport. Tessa heeft me wel wegwijs gemaakt in de wereld van honden.
In 1997 kregen we Gizmo, een Jack Russel Terrier. Met haar ben ik ook gehoorzaamheid gaan trainen en heb ik kenisgemaakt met behendigheid. Gizmo was een dame met veel pit, zoals menig ander jack russel.
In 2000 kwam thyra, onze 2e jack russel terrier en dat was een hond je met een gebruiksaanwijzing. Wat hebben we veel geleerd samen. Met haar ben ik in aanraking gekomen met clickertraining. Met Thyra heb ik GG1 behaald en behendigheid getraind. Uiteindelijk ook met veel plezier wedstrijden gelopen.
In

In 2004 moesten we helaas afscheid nemen van Tessa. Toen ook Gizmo en Thyra ouder werden, ben ik opzoek gegaan naar een wat grotere hond, waarmee ik actief kon blijven in de hondensport. Zoekend naar een vriendelijk, sociaal, intelligent en actief ras kwam zo de Toller in beeld. Ik heb het ras enkele jaren gevolgd en in 2005 kwam Eshra in mijn leven. Mijn eerste Nova Scotia Duck Tolling retriever. Wat ik zocht heb ik echt gevonden! Een heerlijk sociaal, vriendelijke en actieve hond. Een super hondje. Met haar heb ik obedience getraind en ben ik nog steeds actief in de behendigheid. Een slimme dame, ongeduldig en zeer actief, zeker geen beginnershond.
Met het tollervirus besmet, kwam zo mayla in ons leven. Een geweldig toller, een dame, met een erg leuk karakter. Wil graag werken, Na vele sporten gedaan te hebben, blijkt dat mayla jachttraining het leukste vindt. Helaas zijn we te laat hiermee begonnen om echt op wedstrijd niveau te komen. Maar recreatief hebben we erg veel plezier.
De wens om een keer een nestje te fokken met onze mooie Mayla was erg aanwezig. De gezondheids onderzoeken werden gedaan, de eerste stappen gezet en toen is In November 2009, het eerste Alba Nuadh nestje geboren. Mayla was de trotse mama van 1 teefje en 4 reutjes. Het enigste meisje, het eerst geboren Alba Nuadh hondje, Stevie, is bij ons blijven wonen. Een heerlijke toller, een beetje een Diva in huis, maar buiten een super werkhondje. Behendigheid vindt ze leuk, maar bij jachttraining gaan haar oogjes stralen. Daar heeft ze echt passie voor. We traininen dit dan ook met veel plezier.
In mei 2012 heeft Stevie haar eerste nestje gehad. Trotse mama van 5 teefjes en 2 reutjes. Uit dit nestje is Gwenny gebleven. Een lief, zacht maar super actief meisje, super slim ( soms iets te ) en samen zijn we actief in de jacht en tolling. Wat echt super gaat en nog een hele toekomst voor ons.
Mayla heeft in juni 2012 haar derde en laatste nestje gehad, 2 reutjes en 2 teefjes zijn er geboren. Onverwachts en totaal niet gepland, maar niet meer uit ons roedeltje te denken, is Pink bij ons gebleven. Super hondje, met een flinke gebruiksaanwijzing, maar wat een plezier hebben we van haar. Ze heeft nog lang de tijd nodig voordat ze in alles volwassen wordt. Met Pink trainen we in de hondensport, wat ze met veel plezier doet, een snelle leerling.

Ik ben actief in gehoorzaamheid, behendigheid, jacht en tollingtraining. Ik ben verder regelmatig op Shows te vinden in binnen en buitenland.

In 2003 heb ik mijn KK1 behaald. In 2006 is mij kennelnaam aangevraagd, "Alba Nuadh" wat Nova Scotia betekend in het Keltisch.

Ik ben lid van
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland,
Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever en de  Belgisch Tollerclub.

Heeft u interesse in een pupje van mijn kennel, lees dan eerst DIT!!!!

 


Met Aiden ( A-Nest )